Klima Montajı Yapımı
Klima montajı, söküm veya bakım işleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz. TEL: 544 212 3755 Aşağıda klima montajı adım adım anlatılacaktır.
Klima Kontajı
Klima İç Ünite Montajı
-Önce iç ünite montajı yapacağımız duvarı belirliyoruz ve iç ünite askı saç aparatını birkaç farklı noktasından işaretleyip duvara delikler açıyoruz. Askı saç aparatını bu dübeller vasıtası ile duvara monteliyoruz.
-Klima montajında dikkat edeceğimiz bir nokta da askı sacı ve dış ünite çıkış deliğinin birbirine tam olarak oturması. İç ünitenin duvara sıfır ve terazide olabilmesi için çok iyi bir ölçü almanız gerekiyor. Size şu şekilde bir püf nokta belirtenilirim. Bazı klima askı aparatlarında var ama siz yinede saç, klimanın arkasına boşta takılı iken klima hortumunun iki taraf merkezinden askı sacına bir kalem yardımı ile işaret koyun ve duvara montajdan sonra işaretlerin birleştiği noktadan duvara çıkış deliğini açın. Bu şekilde yaparsanız iç ünite kusursuz oturacaktır. Örnek resimdeki aparata mavi kalem ile işaretlemiştim dikkat edebilirsiniz.
Klima Dış Ünite Montajı
-Sırası ile iç dış ünitelerin iletişimi ve içten dışa enerji çıkışının bağlantılarını yapıyoruz. Kablo cinsi olarak 3×1.5 TTR kablo, bu büyüklük için genelde yeterli gelecektir. Toplam 5 adet uca ihtiyaç duyuyoruz. 2 adet kablo kullanıyoruz. 3+3 bir tanesini kullanmıyoruz bağlantıyı klimaya uygun yapıyoruz.
-Şimdi, iç ünitede evapta dolaşacak olan 22 akışkanımızın giriş çıkış bağlantılarını hazırlıyoruz fabrika çıkışları evapa bir miktar oksijen basılmış olarak gelir tıpalarını söküyoruz bunun amacı evapta kaçak olup olmadığını anlamak içindir.
-Bakır boru bağlantısını yapıyoruz. Bakır boru bağlantısını yaptıktan sonra borudaki havşanın evap boru çıkışını tam olarak öpmesine dikkat ediyor ve rekorun boşluğunu sonuna kadar elimizle sıkarak alıyoruz. Sonuna kadar rahat bir biçimde sıkabildiysek havşa tam oturmuş demektir.
-Sonrasında boru rekorlarını 2 tane anahtar kullanarak kuvvetli bir şekilde sıkıyoruz. Buradaki sıkma işlemi önemli çünkü ilerde kaçaklara mahal vermemek gerekiyor.
-Boru bağlantılarını yaptıktan sonra, boru izolasyonunu yapmaya başlıyoruz. Borunun ter yapıp klima içine su damlatmaması için mümkün mertebe çıplak yer kalmayacak şekilde ve sıkı şekilde sarıp izolasyonu sağlıyoruz.
-Boruyu daha önce hazırladığımız delik içinden çıkarıp iç üniteyi sağlamca kontrol ederek asıyoruz.
-İç üniteyi ilk asma anında arka çıkıştaki boruları zorlamadan bir miktar dışarı çekerseniz klimanın oturması daha kolay ve daha iyi olacaktır.